sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Kierre-teos kellarista ulos -kiertue osa III


Istun autossa ja Juho ajaa kohti Helsinkiä. Mietin vielä kovasti perjantain esitystäni ja koko iltaa. Kirjoitin siitä ensin, mutten julkaisut sitä, tallensin vain.  Se on se moraalijuttu se ettei kaikkea voi kirjoittaa. Alkaako tämä nyt sitten huonosti kun kaikkea asiaansa ei voikaan sanoa ääneen. Vaikka opin tilanteesta erittäin paljon itse ja olisin varma, että muutkin oppisivat.


Se on se raja, oma raja. Vaikka olenkin päättänyt, että tämä vuosi tätä blogia rehellisesti ja avoimesti ja heti eka keikan jälkeen joudun sensuroimaan tekstiäni, olemaan illasta hiljaa. Omat rajat. Missä menee omat rajat? Se on mulle moraalinen juttu ja eettinen kysymys.


Teos jota olen nytkin matkalla lausumaan. Se on rajua tekstiä, mutta nyt voin lausua sitä, koska tunnistan todella selvästi mikä on totta ja mikä ei ole ja mistä mikäkin  runo, tarina tai asia on tullut. Nyt voin lausua sitä rohkeasti ja avoimesti ja todellakin pää pystyssä. Vielä kuusi vuotta sitten tarvitsin joka kerta tueksi lavalle muitakin, kuin itseni ja Kierteen tekstin. Häpesin mennä lavalle. En oikeasti edes halunut olla näkyvänä ja se johtuu siitä, kun en osannut vastata mikä on totta ja mikä ei, en enää nähnyt sitä itsekään. Omat rajat, Nyt voin sanoa, ei, kaikki ei tapahtunut minulle, mutta kaikki tapahtui jollekin kyllä ja tarinan välissä ilman tekstiä lukee selvästi se, kuinka molemmat henkilöt ovat vuorollaan pettyneitä kun toinen ei tappanutkaan meitä. Sen näen vasta nyt itsekin ja suurin asiani oli oikeastaan se.


Toivottavasti ehdin ajoissa seuraavalle keikalle, vain 30 ensimmäistä pääsee lavalle ja esiintymisaikaa on vain 4 minuuttia. Ehdin lausumaan vain ensimmäisestä perjantaista osan. Lauantai jää lausumatta,  mutta ei haittaa mitään. Menen neljän minuuutin takia Helsinkiin asti. Onneksi on vielä päätyö, josta saamme rahat dieceliin sekä majoitukseen. Mie se kuvittelen, että tämä neljä minuuttia on yhtä tärkeää kuin kahden tunnin esityskin olisi. Meitä on siellä luultavasti monta, monta neljän minuutin esiintyjää. Toivottavasti ehdin siihen joukkoon.


Sunnuntaina 31.3. klo 17

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti