keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

KIERRE-TEOS KELLARISTA ULOS -KIERTUEKIERRE-TEOS KELLARISTA ULOS -KIERTUE


I Kuka olen?

Olen Kaisa Halmkrona, liminkalainen runoilija ja sivutoiminen kustantaja. Kierre on kolmas runoteokseni, joka jäi pian julkaisunsa jälkeen silloisen kustantajani kellariin pääsemättä koskaan kunnolla esiin. On kulunut kuusi vuotta ja minulla on ollut etuoikeus saada lunastaa jäljellä oleva painos itselleni. Siksi olen päättänyt muuttaa asian ja tuoda Kierteen uudelleen päivänvaloon.


II Kierteen tarina

Kierre julkaistiin keväällä 2013. Rakenteeltaan Kierre on yksittäisten, hyvin itsenäisten runojen muodostama ehjä tarina. Ajallisesti se sijoittuu yhteen viikkoon, perjantaista perjantaihin.

Kierre kertoo yhdestä avioliitosta. Kun kaikki on lopulta läpinäkyvää, kun on liian myöhäistä estää tai kääntyä pois. Kun kaikki sanotaan, eikä sanaakaan saa enää takaisin. Kun kierrettä ei enää voi katkaista.
Voitin lavarunouskiertueen Pohjois-Suomen karsinnan vuonna 2013. Esitin tuolloin Kierteestä ensimmäisen perjantain ja lauantain runot.

Nyt olen uudelleen opetellut Kierteen runoja ulkoa ja lausun runoja, jotka eivät jätä ketään vaille tunteita.


III Kiertueella

Kierre tulee ulos kellarista ja siihen tarvitsen Teidän apuanne!

Maaliskuun 29. päivänä aloitan Limingan nuorisoseuran talolta vuoden mittaisen kiertueen ympäri Suomen. Tuon Kierre-esitykseni mukanani mihin ikinä vain toivottekin minun tulevan. Etusijalla ovat tapahtumat perjantaisin ja viikonloppuisin päätyöni hoitamisen vuoksi.

Esitykseni kestää n. 10-15 minuuttia.
Ajallisesti esitykset voisivat olla ilta-aikaan, koska materiaali ja aiheet on suunnattu aikuiselle yleisölle, mutta myös muut ajankohdat onnistuvat.
Esityksen ohella myyn jäljellä olevat kappaleet Kierteen ensipainoksesta. Kirjan hinta on 20 euroa. Kiertueen aikana jokaisen myydyn kappaleen hintaan kuuluu kirjoittamani henkilökohtainen runo ostajalle tai ostajasta kirjan viimeiselle tyhjälle sivulle.

Mikäli Teillä on tarjota paikka ja hetki aikaa esiintymiselleni, olisin kiitollinen tilaisuudesta. Voin tulla mukaan osana isompaa esiintyjäjoukkoa, keikkailla muiden pitäessä taukoa tai esiintyä yksin, aivan tilaisuuden luonteesta riippuen.
Keikkapalkkioksi tarvitsisin ainakin majoituksen itselleni ja kuljettajalleni.Esiintymispaikka- ja yhteistyötarjoukset pyydän toimittamaan sähköpostitse osoitteeseen vapaarunoilija (ät) gmail.com


Vuosi 2019 on läpinäkyvyyden vuosi ja Kierre tulee takaisin.
Haluaisitko kuulla tarinan?


Ystävällisesti vastaustanne odottaen,
Kaisa Halmkrona*****
Aamulla kysyn
tiedätkö mitä mietin viime yönä.

Ajattelin että pistän sinut puukkoon.

No miksi et pistänyt
ihmettelet.

Kerron että
olin liian väsynyt.

Toivot,
että olisin ensi yönä virkeämpi.

                                                                           *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti