keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Tajunnanvirtaa II

Nautimme tänään erinomaisesta päivästä kolmen saaren risteilyllä. Retki alkoi Kosin kaupungista ja ensin pysähdyimme Pserimoksella, rannassa olimme tunnin verran. Kävimme kirkolla ja todella kauniilla hautausmaalla. Sitten jatkoimme laivan kyydissä taas matkaa ja saimme herkullista ruokaa laivasta (souvlakia, tzatzikia, kreikkalaista salaattia ja leipää). Ruoan jälkeen pysähdyimme Kalymnoksen saarelle, sinne minne meidän oli tarkoitus tulla koko ajaksi alunperin. Olimme Pothian satamakaupungissa ja kävimme pesusieniverstaalla, nyt siis tiedän miten ne pesusienet tehdään ja mistä ne on kerätty.

Ja löysin saarelta pienen puodin, jota piti herttainen muori. Puodissa oli myytävänä mm. ristiäislahjoja, joita ostin kaksi, tyttäreni Hannan pojan ristiäisiin ja toisen tyttäreni Jutan tulevalle vauvalle ja lahjoilla jotka ostin on erityinen merkitys täällä Kreikassa. 

Taas jatkoimme laivalla matkaa, kävimme ihailemassa delfiinejä, oli se huikea näky. Päivän lopuksi ankkuroimme pienelle lahdelle Platin ulkopuolelle ja hyppäsimme laivalta mereen uimaan, oikeastaan kellumaan erittäin suolaiseen meriveteen. Matka kesti yhteensä kahdeksan tuntia, enkä palanut.

Mietin matkalle lähtiessäni, että voisin näihin hiuksiin laittaa vaaleita raitoja, mutta en laittanut. Nyt huomaan ettei se haittaa, mun hiukset ovat täällä vaalentuneet ja niissä on todellakin vaaleita raitoja, ihmeellinen aurinko.

Ja Kreikka on erinomainen paikka minulle kirjoittajana siinä mielessä, että täällä ollessani saan keskeneräisistä teksteistäni valmista tekstiä. Miellyttävä yllätys itselleni. Laivamatkalla keksin pari uutta ideaa käsikirjoitukseeni. Tämä on muuten paljon helpompaa, tämä kirjoittaminen lapsille kuin aikuisille ja se tekee paljon, että kyseessä on käsikirjoitus joka on satua (tietenkin tämä on ihan täyttä totta silti itselleni).

2 kommenttia:

  1. Muistatko laivan nimeä jolla menitte? Itse olen lähdössä vajaan viikon päästä Kosille ja aikeissa tehdä sama meriretki kuin mitä te teitte.

    VastaaPoista
  2. Anteeksi, nyt vasta näin tämän kommentin.

    VastaaPoista