keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Nukun/en nuku/nukun

Kesäkuussa en saanut nukuttua. Valvoin paljon. Sitten äitini tuli meille ja annoimme hänelle makuhuoneemme käyttöön ja nukuin olohuoneessa hyvin.

Siirryimme sitten takaisin makuhuoneeseen, enkä saanut neljään vuorokauteen nukuttua yhteensä kuin neljä tuntia. No siirryimme kokeilu mielessä taas olohuoneeseen. Ajattelin että onko juuri tosi että en vain saa unta enää makuhuoneessani.

Menimme olohuoneseen ja nukuin erinomaisesti.

Eilen sitten rohkenin siirtää petivehkeet takaisin makuhuoneeseen, enkä nukkunut koko yönä. Aamulla torkahtelin pari tuntia (ja näin unta mooottorisahamurhaajasta).

Pitääkö meidän muuttaa makuhuone olohuoneeseen? Voi olla.

Enkä ole ikinä käsittänyt ihmisiä, jotka nukkuvat yönsä olohuoneessa. Yhden miehen jätin haaveistani pois sen takia kun hän nukkui yönsä olohuoneessa. Hän kertoi mulle ettei vain saa unta makuhuoneessa. Minusta se oli tyhmää, enkä uskonut sitä mielessäni ollenkaan. Ja ajattelin etten mie sellasta miestä halua joka nukkuu yönsä olohuoneessa.

Tänään on haastattelu Oulussa. Haastatellaan Kierre teokseni kannen ja taiton tekijää. Ja he halusivat kirjailijan näkökulmaa asiaan. Eli kannen ja taiton tekijän ja kirjailijan yhteistyöstä hastattelu. Enkä ole nukkunut kuin pari tuntia. Ei se mitään. Onneksi se juttu on enemmänkin kannen tekijästä Kriston Raijasta kuin kirjailijasta. Hyvä kannen ja taiton tekijä onkin, tämä Raija. Tuli kauniit kannet Kierteelle. Parhaat ikinä tälle teokselle. Sellaiset kuin pitikin. Kertovat. Siinä on se mies. Se mies nimeltään Parjatai siinä kannessa. Tarinassa nainen sekoilee sen Perjantai päivän kanssa ajatukissaan.

 "Kaunis on perjantai,

viikko lomaa
töistä,

kesken päivän

mietiskelen,

pitkäperjantai
tai mies jonka nimi
oli Perjantai,

ajattelen perjantaisin
aina näin "

Ja se mies on alasti Siinä kannessa, kierteen edessä. Tarinassa on se alastomuuskin aika suuresti esillä.

Niin se haastattelu se tulee sitten julkkari viikolla Suomenmaa lehteen. 
Nyt suihkuun ja ajattelin ehtiä työstää yhden tunteenkin tarinaksi ennen Ouluun menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti