lauantai 5. huhtikuuta 2014

Lisää rohkeutta


Sitä pitäisi olla vielä rohkeampi mitä sitä on.

Rohkeampi ihmisten kanssa, uskaliaampi ihmisten kesken, eikä jäädä yksikseen miettimään mitähän toinen tarkoittaa tai miksi toinen noin käyttäytyy tai yksikseen mielessään kiroilemaan, että kun toinen tai toiset mitätöivät jatkuvasti, eri tavalla eri hetkinä vain. Eikä olla vain siinä ja hyväksyä kaikkea.

Kyseessä voi ihan hyvin olla vain oma käsitys asiasta ja toisella on ihan eri käsitys koko jutusta. Mutta mistäpä sitä tietää, kun ei puhu eikä kerro mitä ajattelee ja mitä omilla silmillään näkee todeksi.

Mistä sitten on kyse, kun ei uskalla kertoa mitä ajattelee. Tunnistan pelon hyvin, olen aikoinaan pelännyt niin paljon ja kaikkea, etten enää jaksa pelätä oikeastaan mitään. Eli  kyse ei omalla kohdallani ole niinkään pelosta, vaan niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin luottamuksesta.

Luottamuksesta itseensä ja luottamuksesta toiseen ja toisiin ihmisiin. Luottamuksesta ihmisporukkaan. Luottamuksesta yhteen ihmiseen. Luottamuksesta tuntemattomaan, ihmiseen jota ei oikeasti tunne. Luottamuksesta läheisiin. Luottamuksesta elämään.

Olen monta vuotta toitottanut ihmisille ja itselleni, että sitä pitää kohdella ihmisiä sellaisena kuin he ovat. Olen kyllä miettinyt, että entä jos ei oikeasti tiiäkään millainen toinen on, niin kuin ei tiedetäkään. Mehän kuvitellaan vain ja monta kertaa tapaa ihmisen vain yhden kerran, sen ensimmäisen kerran, miten sitä silloin kohtelee sellaisena kuin se on. Sitähän vain näkee sen hetken ja roolin tai ei näe sen kummemmin mitään.

Tämän viikon aikana kun juttelin äitini kanssa tästä aiheesta niin oivalsin, että silloinhan toista ihmistä pitää kohdella vain omana itsenänsä, olla oma itsensä. Luottamusta itseensä. Ja se toinen ottaa sen vastaan niin kuin ottaa. Luottamusta omaan olemiseen.

Sitä täytyy olla vain rohkea ja sanoa miltä tuntuu, mitä näkee, eikä suostua vain ymmärtämään ja hyväksymään sen takia kun kuvittelen, että joku nyt vain on sellainen kun on.

Luulin jo että eläminen ja oleminen olisi helpottunut ja olisin jo aika viisas tässä olemisessani, mutta ei, tämä pitää nyt sitten opetella seuraavaksi käytännössä eli kysymään rohkeasti, jos kysyttävää on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti